![](https://www.anyksta.lt/wp-content/uploads/2014/11/34888_38046_regular_veg.jpg)
Geros sveikatos paslaptis slypi pusiausvyroje, ypač jeigu kalba eina apie cukraus kiekį kraujyje. Jeigu kiekviename patiekale yra tinkamas riebalų, baltymų ir angliavandenių kiekis, tai padeda išsaugoti fizinę ir emocinę pusiausvyrą ir palaiko vienodą energijos lygį. Jeigu norite subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, dažniau rinkitės žemiau išvardintus produktus. Ir nepamirškite kasdien savo organizmo drėkinti dideliu kiekiu vandens.
Žalios daržovės
Jų per daug suvalgyti tiesiog neįmanoma! Rinkitės tokius maistinių medžiagų turtingus variantus kaip špinatai, kopūstai ar brokoliai, kuriuose gausu skaidulų ir kalcio. Valgykite juos kiekvieną kartą, kai sėdate prie stalo!
Baltymai
Natūraliomis sąlygomis sugauta žuvis, taip pat išauginta jautiena ir kiaušiniai yra puikūs kraują stabilizuojančių baltymų šaltiniai. Suvalgykite 100-150 gramų natūralių baltymų per dieną ir cukraus kiekis kraujyje bus subalansuotas.
Neskaldyti grūdai
Pirmenybę teikite baltymingoms kruopoms, tokioms kaip kvinoja ar soros. Tokie maisto produktai padeda išlaikyti energiją nešokinėjant cukraus kiekiui kraujyje.
Riešutai
Čiupkite saują migdolų ar graikinių riešutų – tai bus puikus sveikas užkandis, kuris ne tik skanus, bet ir sveikas. Riešutai yra puikus ląstelienos, sveikų riebalų ir baltymų šaltinis.
Ankštiniai augalai
Lęšiai, avinžirniai ir kitos ankštinės kultūros turi daug ląstelienos, mažai riebalų ir yra puikus baltymų šaltinis. Jie padės išsaugoti vienodą cukraus kiekį kraujyje visą dieną. Kad šie maisto produktai būtų lengviau virškinami, prieš naktį juos pamerkite į vandenį.
466164 216241Many thanks for this certain information I was basically browsing all Search engines to discover it! 782570