
Kiekvieną pavasarį atšilus orams, pievos nusidažo geltona spalva – žydi kiaulpienės. Nors darželiuose šie augalai yra nepageidaujami ir vadinami piktžolėmis, tačiau sveikatai jos yra ypač naudingos.
Buvęs Anykščių rajono savivaldybės meras, gamtininkas Sigutis Obelevičius „Anykštai” sakė, kad naudingos yra tiek kiaulpienių šaknys, tiek žiedai, tiek ir lapai.
„Tik nereikėtų maišyti kiaulpienių su pienėmis – pastarųjų žiedai smulkesni, ant stiebo jų būna keli”, – sakė S. Obelevičius ir pasidalijo vienu populiariausių receptų iš kiaulpienių žiedų, vadinamu „pienių medumi”.
„Saulėtą dieną, kai nelyja, nėra rasos, reikia surinkti apie 200 g, arba – apie 400 vienetų kiaulpienių žiedų. Juos nuplovus, užpilti litru vandens ir palaikyti apie 12 valandų. Tuomet žiedus reikia perskalauti, vėl užpilti puse litro vandens, įdėti nuluptą citriną ir virti ant nedidelės ugnies apie penkiolika minučių. Perkošus nuovirą, įdėti 1 kilogramą cukraus ir virti apie valandą laiko. Kai masė taps skaidri – medus paruoštas”, – receptu pasidalijo S. Obelevičius.
Ir kas čia gero su kilogramu cukraus
as situo chamilijonu nepasitikiu
Tai pienes kokios ? Kur kieme auga ?
Ačiū. Reiks pabandyti.
o saldyti nuplovus ir isdziovinus? nes ten vabaliuku buna daug
Sėdėjo feisbuke ir žiūrėjo kas jį pasveikina kad žinotų ką jam sveikinti.Mero darbo visiškai tuščia bala buvo.Ačiū dievui kad iššoko oželis į traupio darželį ir tegul ten jį ravi nes piktžolynas baisus.Dabar griežtas meras bus ir tvarka.
O tu sėdėjai feisbuke ir stebėjai, ką Obelevičius stebi?
Vienas gydytojas sakydavo, tinginė moteris kuri nepasidaro tokio vaisto gydyti sąnariams.Pienų žiedus reikia užpilti kamparo aliejumi.Laikyti šaldytuve . Kompresais gydyti sąnarius.
pirma tarnautojas dirba zmonem olaisvalaikis jo pas mum buvo dirbu sau o bemas nelieka laiko jums tai zmones ir pasiunte sigute dilgyniu ravet sekmes jam
Pagarba Direktoriui,mylinčiam žmones,augalus,pasaulį,linkiu sveikatos ir proto ,kurio niekada nestigo .SU PAGARBA .Vilius.
Ar supranti kad cukrus žudikas?
tai ka jis veike ar rajonui vadovavo ar traupi bataniku makino dilgynes ravejo ar knigutes rase
Jūsų tikrai neturėjo atsiklaisti ką jam veikti.
Niekaip nesuprantu, kodėl žmogus negali turėt savo pomėgių, jei žvejoja, medžioja tai gerai, bet jei kažką sodina, ar rašo, tai jau blogai. Asmeniškai man daug gražiau žiūrėt į žydinčias gėles, nei į nušautą stirnytę…
Auklėjo mūsų vaikus ,kaip tėvas ,PAGARBA!
tas tavo pseudo mokslininkas ir stovi tokioj aplinkoj kuo paverte rajonu rasydamas knigutes ir dilgynes ravedamas o ne tesiogines pareigas atlikdamas
Kodėl psiaudo.o tu ką pats ne psiaudom
Auklėjo mūsų vaikus ,kaip tėvas ,PAGARBA!
Trumpai ,tiksliai ,OK.
Kadangi visi yra profesionalai, ką čia kalbėti mokslininkui biologiui…dabar visi visur mokslų daktarai…visose srityse…na ir būdas anykštėnų.
Kai paskaitau anykštėnų komentarus… graudu.
Žmogus ,tai niekas? Kremliui gal?
Aš verdu tik ne taip. Labai skanu,į arbatą įsipilti vandeni. Nereikia tiek virinti skaičiuoti ar sverti. Užpilu šalto vandens tiek kiek yra žiedų lygmalai čiut apsemia žiedus ,citrina su visa žievę suverdu. Neverdu valandų valandas .
nevisai aiku.ta 0,5litro sumaisyti su 1 lt vandens ir tada idejus cukraus uzvirti ?
Parašysiu kaip as darau: 300 ziedu, be stiebeliu, perplauti, užpilti 1 ltr. vandens , palaikyti 12 val., perkosti ir i skysti įdėti 1kg cukraus, virti silpna ugnimi, kol lyg tai tuoj pradės uzvirti, isjungti. Kuomet ataus vėl taip virti ir vėl isjungti. Verdu paprastai savaitę. Kartais idedu citrina, kam kaip patinka. Per tiek laiko virimo gaunasi tirstokas , kaip metus, o jei is karto tai manau gaunasi tik skystis. Žinau kas verda is karto ilgai kol labai sutirsteja, kad net sunku is imti is indu, i kuriuos supilama. Vienu zodziu kai pastebiu, kad jau tirsteja baigus virti, pakanka 4-5 dienų.
TOKS buvęs valdytojas, knygrašys tokias nesąmones platina.
Jau 7 metai prisirenkam pienių žiedų apie 4 kg.
Rytais geriame arbatą . Ir pasakysiu – šaldome.
O tie jo išvedžiojimai – kankynė žiedams ir Jums patikėjusiems.
Tinginiams kamkynė