
Anykščių rajono gyventojai socialiniuose tinkluose dalijasi pavasario naujiena – kviečia paragauti pirmosios beržų sulos.
Gerti beržų sulą patariama po stiklinę 3–4 kartus per dieną, likus 30 min. iki valgio arba vartoti ją vietoj geriamojo vandens. Beje, ja galima užplikyti arbatą, virti kompotą, kisielių, netgi kavą ir košę. Suloje yra daug vitaminų ir mineralų, naudingų organizmui.
Aplinkosaugininkai primena, kad medis, iš kurio tekinama sula, praranda daug maisto medžiagų. Skyles medyje reikia gręžti ne aukščiau kaip 1 m nuo žemės paviršiaus, jų skersmuo neturi viršyti 2 cm, o gylis 3 cm. Tarpai tarp skylių turi būti ne mažesni kaip 10 cm. Į ją įkalamas medinis latakėlis – toks medžiui sveikesnis nei metalinis.
Baigus leisti sulą, skyles reikia užkimšti mediniu kamščiu, geriausia to paties medžio, užtepti moliu ar sodo tepalu, kad gręžimo vietoje neįsiveistų grybai ar puvinys.