Siūloma taikyti lengvatinį 5 procentų PVM tarifą atšaldytai mėsai ir šviežiai žuviai.
Tokį Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas.
Pasak jo, projektas parengtas atsižvelgus į dabartinę padėtį, siekiant sudaryti verslui palankias sąlygas ieškoti naujų rinkų ir paskatinti vidaus vartojimą.
B. Bradausko nuomone, priėmus siūlomas pataisas galimas laikinas gaunamų iš PVM lėšų sumažėjimas, tačiau padidėjus vartojimui šie praradimai bus kompensuoti.
„PVM sumažinimas iš dalies padidins būtiniausių maisto produktų vartojimą, teigiamai atsilieps maisto pramonei”, – sako projektą įregistravęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas.