
Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko 5-oji tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur 2017“, kurioje savo įspūdingiausius lankytinus objektus pristatė 50 šalies miestų ir rajonų turizmo organizacijos, tarp jų ir anykštėnai,lankytojus vaišinę patiekalu pagamintu pagal Lietuvos gaspadinės Liudvikos Didžiulienės – Žmonos receptą iš 1893 metais išleistos knygos.
Tris dienas vyko naujų maršrutų pristatymai,turizmo verslo forumas, Lietuvos turizmo sėkmingiausiųjų apdovanojimai, Geografijos žinių konkursas, Lietuvos miestų ir miestelių prisistatymai, susitikimai su garsiais žmonėmis ir turizmo verslo kolegomis. Parodą aplankė 29631 lankytojas, net 19,54 proc. daugiau nei pernai, joje buvo pristatytos 28 šalys.
Parodos ašis buvo gastronominė kelionė po Lietuvos miestus ir miestelius bei užsienio šalis. Tad garsių šalies virtuvės šefų gamintų, unikalias savybes išsaugojusių ir pagal ypatingus receptus ruoštų patiekalų parodoje buvo ypatingai daug.
Anykštėnai parodoje dalyvavo su naujausiais leidiniais apie Anykščius, prie stendo visas tris parodos dienas dirbo 5 žmonės. „Išdalinome kelis tūkstančius leidinių, kvietėme susipažinti su unikaliais lankytinais objektais. Lankytojus vaišinome legumina, pagaminta pagal geriausios Lietuvos gaspadinės Liudvikos Didžiulienės – Žmonos 1893 m. išleistą receptų knygą „ Lietuvos gaspadinė arba Pamokinimai kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“. Saldėsis legumina pagamintas iš bulvių, tad paragavusiems siūlėme atspėti, iš ko ji pagaminta, tačiau atspėdavo retas. Tokius apdovanodavome. Gastronomija Anykščių krašte turi gilias šaknis,Europos kulinarinio paveldo ženklą turi kavinės „Šaltinis“ ir Pasagėlė“, tautinio –„Anykščių vynas“.
Džiugu, kad Anykščių kraštą parodos lankytojai žinojo, dauguma jau buvo lankęsi, tad domėjosi kas naujo, teiravosi kur galima apsistoti keliom dienom. Mums susidarė įspūdis, kad turistų ir poilsiautojų srautas į Anykščių kraštą neatlėgs ir šiemet, padaugės norinčių apsigyventi keliom dienom“, – sakė Anykščių turizmo informacijos centro direktorė Vilanda Reikalienė.
Kelis savo staliukus parodoje turėjo Anykščių rajono Girelės kaimo Jurgitos Minderytės ir jos vyro Arūno Motiekaičio įkurtas namų restoranas „Kacės virtuvėlė“. Pernai pavasarį duris atvėręs namų restoranas jau sulaukė gerų atsiliepimų ir dirba ne tik vasarą bet ir žiemos savaitgaliais.
Anykščiai sezono metu sulaukia ypač daug svečių iš kaimyninės Latvijos, tad į ateinantį savaitgalį Rygoje vyksiančią tarptautinę turizmo parodą „Balttour“ pristatyti mūsų kraštą važiuos Anykščių turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Kristina Beinorytė.
Pasak V. Reikalienės, planuojama į Anykščius privilioti daugiau estų, kol kas Estijoje apie Anykščius, matyt, trūksta informacijos.
98632 437861This kind of publish appears to get yourself a lot of visitors. How will you acquire traffic to that? It provides a fantastic exclusive twist upon issues. I guess having something traditional or maybe substantial to give information on may be the central aspect. 152841