
Anykščių viešojo maitinimo įstaigose dienos pietų kaina, palyginti su aplinkinių rajonų kainomis, yra viena didžiausių. Už pietus anykštėnai moka 4-5 Eur, kai kitur pavalgyti galima ir už 3 Eur. „Anykšta“ pašnekovų teiravosi, ar jie jau susitaikę su kurortinėmis kavinių bei barų kainomis, bei kvietė pasvarstyti, kodėl jos taip ženkliai skiriasi nuo kitų miestų. O gal Anykščiuose dienos pietūs yra isškirtiniai, dėl to ir kainuoja brangiau?
Simonas GUDELIS, viešbučio PACAI maisto ir gėrimų departamento direktorius:
– Yra klaidinga manyti, kad kainas diktuoja verslininkai. Kainas didžiąja dalimi diktuoja paklausa ir patys klientai. Reikia džiaugtis, kad Anykščiuose pietūs kainuoja 20% daugiau, tai parodo, kad valgančių netrūksta. Atvažiuojančių pas mus yra kur kas daugiau, nei, tarkime, Kupiškyje, kur kainos mažesnės, tačiau ir maisto bei aptarnavimo kokybė yra visai kito lygio.
Gerų restoranų Anykščiuose skaičius per pastaruosius penkerius metus padvigubėjo. Skatinčiau pačius anykštėnus dažniau eiti valgyti į restoranus, taip prisidedant prie vietinio verslo, gyvenimo kokybės ir bendruomeniškumo.