Anykščių vaikų lopšelių – darželių „Eglutė“, „Spindulėlis“, „Žilvitis“ ir „Žiogelis“ auklėtiniai nuo vasario 1 d. maitinsis pagal „Sveikatai palankus“ rekomendacijas.
„Sveikatai palankus“ privalumai: daug augalinės kilmės patiekalų iš daržovių, ankštinių ir pilnaverčių grūdinių kultūrų; didžioji dalis patiekalų yra tausojantys (troškiniai, kepta su garais konvekcinėje, virta vandenyje); patiekalai nepervirti, neperkepti; siūloma pateikti vaikams daug daržovių, vaisių, uogų (15 dienų vidurkis – ne mažiau 300-400 g/ per dieną); produktai ir patiekalai iš pilnaverčių grūdinių kultūrų: viso grūdo miltų, viso grūdo kruopų, viso grūdo makaronų, viso grūdo duona ir pan.; nedidelis cukraus, druskos kiekis (1 g/100g druskos, ne daugiau 5 g/100 g cukraus); siūloma naudoti kokybiškus riebalus (ypač tyras alyvuogių aliejus, sviestas), liesesnę mėsą ar liesesnes jos dalis (pavyzdžiui, vištieną be odelių, kiaulienos išpjovą, nugarinę).
Taip pat siūloma riebius padažus keisti į mažiau riebius, pavyzdžiui, grietinę ar grietinės padažą keisti į jogurtą ar jo padažus.
Lyginant su iki šiol esančiais standartiniais meniu, receptuose siūloma mažiau bulvinių, miltinių gaminių.
Pagal rekomendaciją „Sveikatai palankus“ siūlomas vaikų maitinimui valgiaraštis šiuolaikiškas ir įvairus: nėra perdirbtos mėsos gaminių (dešrelių, dešros ir t.t), vietoj jų šviežiai ruošta mėsa, atsižvelgiama į sezoniškumą, uogienės keičiamos į šaldytas uogas, tyreles, vaisių ir uogų kokteilius.
Vaikų maitinimui tiekiamos kokybiškos žaliavos ir pirmenybė ekologiškoms, simboliu „Rakto skylutė“ pažymėtoms, nacionalinės kokybės ženklu ar vietinėms žaliavoms.