Šeštadienį nuo ryto Anykščių miesto parkas virto didele virtuve. Čia verdama rekordinė obuolienė. Renginio organizatoriai tiksi jos išvirti 500 kg. Šiam kiekiui reikės maždaug 700 kg obuolių ir 200 kg cukraus.
Iki 10 valandos savivaldybės specialistas Gintaras Vaičiūnas buvo suskaičiavęs, jog į nerūdijančio plieno katilą jau yra supilta per 400 kg obuolių ir apie 160 kg cukraus. Obuolių kiekis nustatomas iš didelio puodo, kuriame telpa apie 18 kg obuolių, skaičiaus.
Bendruomenių atstovai taip sparčiai lupa obuolius, kad prie katilo susidaro nemaža eilutė.Vienu metu pripilti daug obuolių įverdantį katilą negalima, nes dviems žmonėms ją būtų sunku išmaišyti.
Beje, obuolienę maišantys virėjai kaskart vis keičiasi: jiems ne tik sunku sukioti obuolių masėje medines mentes, be to, nuo katilo pakuros besiveržianti ugnies šiluma maišytojus verčia gerai paprakaituoti.
Kaip ir dera, ugnį kursto šilumą gaminančios bendrovės UAB „Anykščių šiluma“ direktorius Virgilijus Vaičiulis, o su dvimetriniu žarstekliu degimo lygį po didžiuliu, 229 kg sveriančiu puodu, palaiko sunkiosios atletikos treneris Algirdas Ananka.
Išvirtos obuolienės kiekis bus pasvertas specialiu AB „Anykščių kvarcas“ elektroniniu „bezmėnu“, kuris gali pasverti iki trijų tonų svorio krovinį. Pusės tonos obuolės puodui pakelti bus naudojamas kranas.