Anykščių kraštotyrininkių tradicinis patiekalas „Legumina iš bulbių“ (parengė Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kraštotyros ir leidybos skyriaus vedėja Audronė Berezauskienė) laimėjo Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuotame konkurse „Mano krašto gardėsis“.
Anykščių kraštotyrininkių tradicinis patiekalas „Legumina iš bulbių” (parengė Anykščių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kraštotyros ir leidybos skyriaus vedėja Audronė Berezauskienė) laimėjo Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuotame konkurse „Mano krašto gardėsis”. Konkurso organizatoriai sulaukė virš 80 dalyvių įrašų Elektroninėje krašto enciklopedijoje. Nugalėtojai bus apdovanoti metine 2014 metų leidinio „Šeimininkė” prenumerata jų atstovaujamai bibliotekai. Keturi geriausi straipsniai ar receptai taip pat bus patalpinti specialioje receptų knygoje, kurią gaus ir pats laimėtojas. Patiekalas „Legumina iš bulbių” paimtas iš literatūros prozininkės Liudvikos Didžiulienės – žmonos 1893 metais išleistos knygos „Lietuvos gaspadinė arba Pamokinimai kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas”.
Originalo kalba receptas patiekalo „Legumina iš bulbių“
Dešimtį karštų bulbių nulupus, arba išvirus nuskustas, trinti su ketvirtadaliu svaro sviesto, pridedant keturis kiaušinius, ir keturis trynius; išplakus įdėti du šaukštus cukraus ir, putas nuo keturių kiaušinių sumaišyti ir kepti.