
„Anykščių vynas” pradeda supirkinėti šių metų obuolių derlių. Tačiau 9-ąją dešimtį skaičiuojančioje bendrovėje ne visos išspaustos sultys bus paverstos vynu.
„Anykščių vynas” pradeda supirkinėti šių metų obuolių derlių. Tačiau 9-ąją dešimtį skaičiuojančioje bendrovėje ne visos išspaustos sultys bus paverstos vynu. Sunkius laikus išgyvenanti Anykščių bendrovė jau ne pirmus metus dirba nuostolingai, o įmonę jau kurį laiką bandoma parduoti, tačiau kol kas – nesėkmingai, rašo „Lietuvos rytas”.
Pasak „Anykščių vyno” vadovo Audriaus Zuzevičiaus, šiuo metu įmonė atlieka paslaugą kitai bendrovei – per 2 dienas perdirbo 500 tonų obuolių.
Šią vasarą „Anykščių vynas” iš Lietuvos ūkininkų supirko per 30 tonų juodųjų serbentų. Didžioji jų dalis bus panaudota vynui „Voruta” gaminti. Šis vynas turi nemažai gerbėjų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.
Vis dėlto, įmonės vadovo teigimu, atėjus laikams, kai valstybė nuolat kiša koją alkoholio gamintojams, reikėtų mąstyti apie kitokius būdus išsilaikyti – pavyzdžiui, sulčių gamybą.