Gegužės 13–17 dienomis anykštėnai, dalyvaujantys projekto „Kulinarinio paveldo ir tradicinių amatų įgūdžių išsaugojimas ir skatinimas“ veiklose, viešėjo Baltarusijoje. Jie kartu su projekto partneriais iš Lietuvos, Latvijos bei Baltarusijos dalyvavo mokomajame seminare, skirtame skatinti tęsti ar plėsti su kulinariniu paveldu ir tradiciniais amatais susijusias veiklas. Po seminaro Lietuvos ir Latvijos partnerių delegacija tris dienas keliavo po Minsko ir Gardino regionus, kur susipažino su šių kraštų kultūriniu, istoriniu, kulinariniu paveldu bei tradiciniais amatais.
Keliaudami Baltarusijos partnerių sudarytu maršrutu anykštėnai dalyvavo įvairiose edukacinėse programose, lankėsi amatų centruose, degustavo tradicinius patiekalus ir klausėsi Baltarusijos liaudies dainų ir muzikos ansamblių. Visiems įspūdį paliko kaimo turizmo sodybos, kurios teikia ne tik apgyvendinimo paslaugas, bet ir siūlo lankytojams įvairių veiklų, pavyzdžiui, susipažinti su bitininkystės paslaptimis, stebėti senovinio muzikos instrumento gamybos procesą, pasigaminti sėkmės angelą, paruošti tradicinių patiekalų ir t.t. Daugelis projekto dalyvių pasisėmė įkvėpimo ir idėjų, kaip suderinti tradicinius amatus ar kulinarinį paveldą su turizmu.
Gerosios patirties dalijimosi vizitą vainikavo nedidelis festivalis, kuris visiems projekto dalyviams tapo tarsi repeticija. Juk projekto „Bella Kultūra“ metu bus surengti net 4 tarptautiniai istoriniai-kultūriniai festivaliai, per kuriuos 8 projekto partnerių iš 3 šalių amatininkai ir kulinarinio paveldo atstovai visuomenei demonstruos amatus, vaišins savo ruoštais patiekalais, supažindins su jų gaminimo procesu, turės galimybę parduoti savo gaminių. Pirmasis toks tarptautinis festivalis vyks jau birželio 22 dieną Ludzoje (Latvija), o antrasis – rugsėjo 28 dieną Anykščiuose.
Šis gerosios patirties dalijimosi vizitas anykštėnams buvo labai naudingas, nes buvo puikios galimybės ne tik pažinti kitos šalies kultūrą ar pasisemti idėjų, tačiau ir užmegzti naujų svarbių pažinčių, pasikeiti kontaktais.