Anykščiuose, buvusio „buitinio“ pastate, toje vietoje, kur anksčiau veikė radijo ir televizijos aparatūros taisykla, duris atvėrė baras-klubas „Industrija“.
Vos kelis mėnesius veikiantis naujasis baras-klubas klientus stebina neatrastais skoniais bei tapo gaivaus oro gurkšniu naktinio gyvenimo mylėtojams – čia plokšteles suka ir publiką šokdina geriausi Lietuvos didžėjai.
Naująjį barą-klubą „Industrija“ įkūrė jauna pora – Žilvinas Pempė ir Gerda Feiferytė. Žilvinas – panevėžietis, mokyklos laikais persikėlė gyventi į Anykščius, mokėsi Anykščių Jono Biliūno gimnazijoje.
„Baigęs mokyklą bandžiau studijuoti, tačiau tai man nepatiko. Išvykau gyventi ir dirbti į užsienį. Emigracija prasideda nuo darbo fabrikuose ir statybose. Taip nutiko ir man. Gyvenau ir dirbau Anglijoje, Olandijoje, Danijoje, kur dirbau baruose bei naktiniuose klubuose“, – pasakojo Ž. Pempė.
Danijoje Ž. Pempė susipažino su šiauliete G. Feiferyte. Baigusi mokyklą, mergina išvyko į šalį studijuoti, porą metų dirbo lietuviškoje įmonėje, kuri organizuodavo koncertus bei vakarėlius, kuriuose pasirodydavo atlikėjai iš Lietuvos.
„Per vieną tokių vakarėlių ir susipažinau su Ž. Pempe“, – pasakojo G. Feiferytė.
Į Anykščius pora sugrįžo šių metų sausio mėnesį.
„Nusprendėme grįžti į Anykščius, nes čia faina gyventi. Ir galvojome, ko mums čia trūktų? Ką veikti vakarais? Juk 20 ar 21 val. Anykščiuose tarsi komendanto valanda – daugelis kavinių užsidaro, nėr kur nueiti“, – kalbėjo Ž. Pempė ir G. Feiferytė.
Kaip pasakojo Ž. Pempė, mintis turėti nuosavą verslą ir barą jam brendo jau seniai. Šią svajonę jis nusprendė įgyvendinti Anykščiuose.
Atidaryti savo barą-klubą reikia daug investicijų, tačiau Ž. Pempė sakė, kad apie tai, kiek tai jam kainavo, nesako net ir artimiausiems žmonėms.
„Nesakome, nei kiek investavom, nei kiek uždirbom – geriau svetimų pinigų neskaičiuoti. Įkurti barą yra viena suma, įkurti klubą yra kita suma, o įkurti barą-klubą tai yra sudėti tas dvi sumas“, – mįslingai kalbėjo Ž. Pempė.
Anot Ž. Pempės, įkurti barą-klubą Vilniuje ar Utenoje yra lygiai tas pats, išskyrus patalpų nuomos kainą: „Būtų logiškiau tą daryti Utenoje, nes ten daugiau gyventojų, bet mes tik iš meilės Anykščiams, ten, kur norėtume gyventi ir dirbti, „Industriją“ atidarėmė šiame mieste. Nusprendėme nesivaikyti pinigų ir daryti tai, ką mylim.“
Patalpas, kuriose įsikūrė baras-klubas „Industrija“, Ž. Pempė ir G. Feiferytė nuomojasi. Pasiteiravus, kodėl buvo pasirinktos būtent buvusio „buitinio“ patalpos, Ž. Pempė kalbėjo, kad jos yra gana dėkingoje vietoje.
„Aplinkui praktiškai nėra gyventojų, todėl niekam netrukdome. „Buitinio“ kieme yra erdvi automobilių stovėjimo aikštelė“, – privalumus vardijo Ž. Pempė.
Beje, įdomus faktas, kad „Industrijoje“ tilptų iki 150 žmonių. O štai naktiniai klubai, kuriuose anksčiau penkerius metus dirbo Ž. Pempė, per naktį sulaukdavo nuo 2 iki 4 tūkstančių klientų.
Baro-klubo „Industrija“ patalpas įrengė patys Ž. Pempė ir G. Feiferytė, jiems taip pat talkino ir interjero profesionalai.
„Pradėjome barą įrenginėti sausio pabaigoje. Norėjosi, kad jo interjeras būtų gana paprastas, tačiau dabar pas mus ateina žmonės pasižiūrėti išskirtinai atrodančių sienų“, – šypsojosi Ž. Pempė ir G. Feiferytė.
Pavadinimą naujajam barui-klubui galvojo gana ilgą laiką – nuo praėjusios vasaros.
„Į galvą šovusius pavadinimus užsirašydavome ant lapelio ir po to juos skaitydavome savo draugams. Buvo minčių barą-klubą pavadinti „Buitinis“, – sakė Ž. Pempė.
Pasiteiravus, ar daug vargo teko patirti, norint Anykščiuose atsidaryti naują barą-klubą, Ž. Pempė sakė: „Galvojome, kad su licencijom užtruksim, bet gavosi priešingai. Savivaldybėje mums labai padėjo“, – kalbėjo Ž. Pempė.
Beje, į savivaldybę baro-klubo įkūrėjai dar žada sugrįžti – teiks paraišką gauti finaninei paramai pagal smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo programą.
Baras-klubas „Industrija“ lankytojų akis traukia ne tik savo išskirtinio dizaino sienomis, bet ir čia sumontuota galinga garso bei šviesų technika.
„Mūsų turimos garso kolonelės yra skirtos 150 kv. m. patalpoms, o „Industrija“ užima 62 kv. m, taigi galime išnaudoti tik mažiau nei pusę turimų garso pajėgumų“, – sakė Ž. Pempė.
Baro-klubo „Industrija“ lankytojai vargu, ar kada galės ragauti tradicinių cepelinų ar srėbti šaltibarščius. Meniu čia – išskirtinis.
„Klientams siūlome paragauti azijietiškų, japoniškų išgarintų burgerių. Turime havajietiškų, meksikietiškos virtuvės patiekalų“, – intrigavo Ž. Pempė. Beje, „Industrijoje“ alkio kirminą numalšinti galima net ir vėlyviausią vakarą.
„Industrijos“ įkūrėjas Ž. Pempė pasakojo apie barą-klubą jau sulaukęs neįprastų klausimų.
„Ateina vienas žmogus, butelis dar kišenėje ir klausia, ar čia „načnykas“? Dar teiraujasi, ar „paėst“ turim. Teko mandagiai pasiūlyti pasieškoti kitos vietos. Ne, „Industrija“ yra ta vieta, kur gali ateiti, pabendrauti, pažaisti stalo žaidimų. Pas mus užsuka labai įvairi publika – 20-mečiai su 50-mečiais tėvais. Turim kelias garbaus mažiaus klientes, kurios kiekvieną savaitę ateina ragauti deserto“, – pasakojo Ž. Pempė, pasidžiaugdamas, kad penktadieniais ir šeštadieniais bare-klube žmonių būna pilna, o kai kurie klientai atvyksta net iš aplinkinių rajonų.
Po 10 metų pertraukos į Lietuvą grįžęs Ž. Pempė sakė pastebėjęs, kad labai pasikeitęs žmonių mentalitetas: „Esu daug metų naktiniuose klubuose dirbęs, bet nesu matęs draugiškesnių klientų, nei Anykščiuose. Bokalą sudaužo, šukes atneša. Danijoje nebūdavo savaitgalio be konfliktų ir ašarų.“
Nors „Industrija“ dar veikia vos keletą mėnesių, Ž. Pempė ir G. Feiferytė jau kuria planus, ką baro-klubo klientams pasiūlyti naujo. Planuoja rengti protmūšius, pokerio turnyrus, pakviesti į koncertus, pasvajoja ir apie lauko terasą vidiniame „buitinio“ kieme.
„Anykščiuose mėgstama sakyti, kad nėra darbo vietų ir nėra, ką veikti. Tai mes jau bent padarysime, kad būtų ką veikti“, – žadėjo bent kelias naujas darbo vietas įkūręs Ž. Pempė.
Cia tik tiems nepaeina kurie tik sugeba moketi600eur.o meniu kotletas ir saltibarsciai! Fantazijos 0
Sekmės jūsų visai komandai.Gyvuokit ilgai.
Mizeris… Aruodas.lt skelbia, kad nuomojamos buvusio restorano „Puntukas ir valgyklos patalpos su visa virtuvės erdve. Apardyta, apšiurę. Bet restauravus būtų superinis prabangus biznis ! 🙂 Su gyva muzika ir šokiais.
Tiesa ne melas bet anyksciuose nepaeis
Paeis..
Paais,jums tik nepaais Erdve
tai dabar Robis ais ir ais į ”taisyklą” vlagyti ir po bokalą išgeri už reklaminio straipsnio publikaciją be nuorodos, kad tai užsakomasis straipsnis :). Taip vat ir paeina nuo pradžių su makaronų padažu…