Mažųjų anykštėnų lankančių darželius dienos racione daugėja sveiko maisto produktų. Kasdien vaikučiai gauna obuolių, kriaušių, bananų, apelsinų, mandarinų, greipfrutų ar Lietuvoje užaugintų morkų. Kad būtų sveiki dantys ir kaulai – kalcio turtingų produktų: 0,25 l pieno arba 0,086 kg varškės, šviežių arba lydytų sūrių.
Mažųjų anykštėnų lankančių darželius dienos racione daugėja sveiko maisto produktų. Kasdien vaikučiai gauna obuolių, kriaušių, bananų, apelsinų, mandarinų, greipfrutų ar Lietuvoje užaugintų morkų. Kad būtų sveiki dantys ir kaulai – kalcio turtingų produktų: 0,25 l pieno arba 0,086 kg varškės, šviežių arba lydytų sūrių.
Kaip „Anykštai” sakė Anykščių vaikų lopšelio – darželio „Spindulėlis” direktorė Diana Čereškienė dalyvavimas šiose programose įpareigoja kreipti ypatingą dėmesį į vaikų mitybą ir ugdyti sveikos mitybos įpročius. „Labai džiaugiamės dalyvaudami šiose programose ne tik dėl to, jog vaikai gauna sveikų produktų, bet ir dėl to, kad jie įvairūs. Kaip žinome, ne visi mažyliai mėgsta piena, tačiau sūrelius, plėšomas sūrio lazdelis ar sūrį valgo mielai” – kalbėjo darželio direktorė.
Iki tol programose „Pienas vaikams” bei „Vaisių vartojimo skatinimas mokyklose” galėjo dalyvauti tik šalies mokyklos, o nuo šio rudens prisijungė ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos.