
Miškuose jau galima pasirinkti voveraičių, nors rasti kitokių grybų dar beveik neįmanoma.
Anykščių turguje kilogramas šių grybų kainuoja 20 litų.
Voveraitėmis prekiavusi moteris neslėpė, kad gerai žinanti jų augimvietes. Pasakj os šie grybai, kaip ir kasmet, pradėjo dygti paskutinėmis birželio ir pirmomis liepos dienomis.
Voveraitės užauga per šešias dienas. Daug jų superkama ir ekportuojama į užsienį, tad dėl augimviečių apsaugos jau susirūpino ir grybautojai ir miškininkai, nes kai kurie grybautojai dėl vos išdygusių grybelių suniokoja miško paklotę, tuo pačiu ir šių grybų augimvietę.
Voveraitės nekirmyja, naudojamos šviežios, džiovintos, sūdytos, sumaltos į miltus.
531983 548107How can I attract more hits to my composing weblog? 554892