Šį kartą ,,Anykšta“žmonių, kurie iš miško negrįžta be pintinės grybų, prašė patarimų, kur, kada ir kaip grybauti. Tikimės, kad jų pasidalyta patirtis bus naudinga kitiems mūsų skaitytojams.
Virgilijus Aloyzas MILAKNIS, Aknystos pensionato darbuotojas:
,,Šiemet grybai dygo ne ten, kur pernai ar užpernai. Baravykus šiemet rinkau geruose miškuose, o ne šabakštynuose. Sakyčiau, tokiuose tipiškuose baravykynuose. Tiesa, baravykai buvo kirmėliuoti, o vėliau visai pasibaigė. Dabar randu tik voveraičių. Tarp samanų didelių voveraičių yra pridygusių.
Prilijo, karšta, maniau, dabar grybų tikrai bus, bet baravykai, raudonviršiai, lepšiai dingo. Na bet tikiuosi antros grybų dygimo bangos. Nors rimtesnio grybų derliaus kol kas nesitikiu, bet kartą per savaitę savo vietas patikrinu. Turiu ,,savo“ baravykynus, kuriuose dešimtmečiais grybauju. Paprastai jeigu jau grybai kažkurioje vietoje pradeda dygti, tai jie ten pat dygsta dešimtmečiais. Beje, aš pats nuolat sėju grybus. Nupjaustau grybų galvos apačias ir jas sumetu į kibirą. Užpilu vandeniu, parą palaikęs išvežu į mišką ir išlaistau. Pakeliu samanas, pilu tiesiai ant žemės. Po 2-3 metų ten, kur pilsčiau grybieną, pradeda dygti grybai. Vadinasi, mano receptas veikia.“