Šylant orams, prasideda ir lauko kepsninių sezonas. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena visiems lauko kepsninėse gaminto maisto mėgėjams, kaip saugiai gaminti maistą lauke.
Visų pirma, užtikrinkite švarą: nuolatos plaukite rankas ir paviršius, ant kurių gaminate. Saugiai atšildykite maistą šaldytuve, šaltame vandenyje arba mikrobangų krosnelėje.
Venkite kryžminės taršos: žalios mėsos, paukštienos ir jūros gėrybių pjaustymui naudokite atskiras pjaustymo lenteles ir įrankius. Kontroliuoliuokite kepimo temperatūrą, nuolatos stebėkite kepamo maisto spalvą, kvapą. Bendra šiluma apdorojamų produktų vidutinė temperatūra turėtų būti ne mažesnė kaip 75 °C laipsniai.
Atkreipkite dėmesį, kad ne visos dešrelės yra tinkamos kepti: tų, kuriose yra nitritinių druskų, kepti negalima.
spec žybalo, valgomo. Apypiliu juo mėsa ir ana grait iškepa. Gaunas su plutelu tokia. Maksimoj pirkau.
Pabandyk dar saliarkos užpylt ant mėsos, o ugnį kurenk su senom padangom, labai gražiai šašlykai apskrunda.
Patartina mesa kepti kuri yra nedegi ir neuzsidega .