Mėtų padažą galite paruošti kur kas aštresnį, jei į jį įmaišysite rankiniu presu sutrintą vieną česnako skiltelę. Taip pat pikantiško aštrumo padažui suteiks kmynai arba džiovintos paprikos milteliai.
Keturioms porcijoms jums reikės:
200 g miltų,
200 g kukurūzų krakmolo,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelių džiovinto čili pipiro miltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
450 g natūralaus jogurto be priedų,
2 valg. šaukštų kapotų petražolių,
1 valg. šaukšto kapotų mėtų lapelių,
2 kg žiedinių kopūstų,
aliejaus kepimui gruzdintuvėje.
Reklama
Miltus sumaišykite su krakmolu, 450 ml vandens, augaliniu aliejumi, maltais juodaisiais pipirais, džiovinto čili pipiro milteliais ir vienu arbat.šaukšteliu druskos. Palikite penkiolika minučių pastovėti.
Jogurtą sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir mėtomis, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Žiedinius kopūstus nuplaukite, nuvalykite ir išskirstykite į gūželes. Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną žiedinių kopūstų gūželę pamirkykite į paruoštą tešlą ir porcijomis kepkite gruzdintuvėje, kol susiformuos traški plutelė. Išdėkite iškeptus žiedinius kopūstus ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų riebalai, ir padėkite šiltai, kol bus iškepti visi žiediniai kopūstai.
Keptus žiedinius kopūstus patiekite su mėtų ir jogurto padažu. Galite patiekalą apibarstyti maltais čili pipirais ir papuošti mėtos lapeliais.
811096 509845Paper rolls really fantastic read you know alot about this subject i see! 460865