Rajono viešojo maitinimo įstaigas tikrinantys Anykščių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai sako, kad kai kurių kavinių virtuvių darbuotojai vengia dėvėti galvos apdangalus.
„Dėl galvos apdangalų mes pastoviai kovojame. Tos kavinės, kurios galvos apdangalų neturi, nėra įvertintos „penkiais puodeliais“, – „Anykštai“ sakė Anykščių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė – maisto produktų inspektorė Asta Bartulienė.
Anot A.Bartulienės, dažniausiai kavinės nepaženklinami maisto produktai.
Priminsime, kad kavinės yra vertinamos „kavos puodeliais“. Kuo jų viešojo maitinimo įstaiga turi daugiau, tuo juose aukštesnio lygio higiena. „Kavos puodeliai“ kavinėms suteikiami po inspektorių patikrinimų.
Plačiau – laikraštyje „Anykšta“.