
Anykščiuose, Vilniaus gatvės ,,Norfoje“, kelerius metus veikusi kepyklėlė – kavinė persikėlė į erdvesnes patalpas. Maitinimo įstaiga, kurioje turbūt greičiausiai Anykščiuose klientui atnešami patiekalai, dabar veikia buvusios Anykščių pieninės pastate, adresu Vilniaus g. 20.
Gitanos Šimanauskienės kepyklėlė – kavinė unikali maitinimo įstaiga. Kol ji nuomojosi ankštas patalpas ,,Norfoje“, pietų metu net tekdavo palaukti, kol atsiras vietos prie stalo, nors ir tuomet patiekalai klientui būdavo atnešami po minutės ar dviejų nuo užsakymo.
G.Šimanauskienė nesimėgauja įmantrybėmis – jos maitinimo įstaigoje tradiciniai, praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio valgykloms būdingi patiekalai – cepelinai, guliašas, balandėliai, kelių rūšių kepsniai, koldūnai ir kasdien vis kita sriuba. Mokiniai užbėga suvalgyti dešrelių su bulvytėm fri. Patogu prabėgom prigriebti ir kibiną ar čebureką. Platus bandelių, pyragų ir tortų pasirinkimas. Tiesa, G.Šimanauskienė šyptelėjo, kad jos konditerijos gaminiai taip pat nėra įmantrūs – raitytų gulbių ant tortų nėra.
,,Kepyklėlei veikiant ,,Norfoje“, pradžioje buvau samdoma darbuotoja, bet savininkams nusprendus trauktis iš šio verslo, pasitarėme su vyru ir nusprendėme bandyti savarankiškai dirbti. Mūsų įstaigoje buvo galima išgerti alaus, bet greitai prekybos alumi atsisakėme. Prie vieno stalo sėdi šeima su vaikais, prie kito – vyrai su alaus bokalais… Nesiderina. Turi rinktis profilį. Man smagiau žmones maitinti, o ne girdyti“, – apie tai, kodėl jos įstaigoje nėra alkoholio, kalbėjo verslininkė G.Šimanauskienė.
Netrukus kepyklėlė-kavinė pradės siūlyti gedulingų pietų ar pobūvių paslaugą. Be to, ketinama pradėti gaminti mėsos vyniotinius, kurie bus parduodami ir išsineštinai, jie tiks ir kaip šalteji užkandžiai valgyti vietoje. Kavinukėje jau galima įsigyti ir šaldytų virtinių su mėsos arba varškės įdaru išsinešimui.
Iš buvusios pieninės pastato savininko Audriaus Mulevičiaus G.Šimanauskienė nuomojasi 140 kv. m. patalpas per du aukštus. Pirmajame aukšte aptarnaujami klientai, antrajame įrengta virtuvė.
Viskas, kas parduodama kepyklėlėje-kavinėje, gaminama čia pat, vietoje, ir tą pačią dieną. G.Šimanauskienė ir jos samdomos darbuotojos nenaktinėja – į darbą renkasi apie pusę aštuonių ryto. Pirmasis darbas – susidaryti produktų sąrašą. Tuomet laukia kiekvieno ryto rutininis darbas – apsipirkimas parduotuvėje, o tada jau pradedama patiekalų ir kepinių gamyba.
Cepelinų ar balandėlių kiekvieną dieną verdama po 60 vienetų. Pietų metu galima gauti visų patiekalų, kurie įtraukti į dienos meniu, bet apie 15 valandą ,,Anykštos“ žurnalistui užsukus į kepyklėlę – kavinę, cepelinų ir balandėlių jau nebebuvo. ,,Tai jums įrodymas, kad ne pusfabrikačius šildome, o vietoje maistą gaminame“, – apie tai, kad konkrečių patiekalų ,,deficitas“ neturėtų būti vertinamas kaip trūkumas, dėstė maitinimo įstaigos savininkė.