Liepos 1 dieną parduotuvėje „Maxima“ nusipirkusi 250 gramų sausainių „Grybukai“ indelį, anykštėnė teigė, kad jų neįmanoma valgyti dėl prasto skonio. „Grybukus“ atsisakė valgyti net vaikas“, – „Anykštos“ redakcijoje sakė moteris.
Liepos 1 dieną parduotuvėje „Maxima” nusipirkusi 250 gramų sausainių „Grybukai” indelį, anykštėnė teigė, kad jų neįmanoma valgyti dėl prasto skonio. „Grybukus” atsisakė valgyti net vaikas”, – „Anykštos” redakcijoje sakė moteris.
Sausainių pirkėja teigė konditerijos gaminiu susigundžiusi dėl mažesnės jo kainos. „Kainos etiketėje lentynoje buvo nurodyta, kad grybukai kainuoja 3,99 Lt, tačiau kasos čekyje jokios nuolaidos nebuvo – turėjau mokėti 5,29 Lt”, – pasakojo pirkėja.
Anykščių rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto kokybės inspektorius Jeronimas Bereišis, apžiūrėjęs produkto pakuotę, sakė, kad grybukų galiojimo laikas dar nesibaigęs (galioja iki liepos 6 dienos), o „nustatyti vien tik skonio receptoriais, ar sausainiai kokybiški, neįmanoma”. Anot inspektoriaus, grybukus reikėtų siųsti tirti į laboratoriją, kuri ir pateiktų išvadą, ar produktas kokybiškas. „Tačiau jeigu būtų išvada, kad sausainiai tinkami maistui, už tyrimus turėtų susimokėti pats žmogus”, – kokia tyrimo tvarka, aiškino J. Bereišis, pridurdamas, jog konditerijos gaminių tyrimai nėra pigūs. Sausainių pirkėja atsisakė tokios biurokratinės procedūros, teigdama, jog yra nepasiturinti, bet vis dėlto tarnybai parašė pareiškimą, kurį J. Bereišis pažadėjo tirti…
Ant konditerijos gaminio pakuotės pateikta informacija byloja, kad sausainiai „Grybukai” yra pagaminti Pasvalio rajono Daujėnų miestelio UAB „Saimeta”…