Pastaruoju metu augant paslaugų kainoms maitinimo įstaigose ir mažėjant klientų skaičiui banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas mano, jog didžioji dalis maitinimo įstaigų veikiausiai mažins kokybę, rašo „Verslo žinios“.
„Žmonės perka kiek mažiau, bet gerokai brangiau. Vartotojui nėra geriau, bet gali susidaryti iliuzija, kad viskas tebeauga, nes restoranų pajamos kyla 5 proc. dėl to, kad jie kelia kainas“, – teigė Ž. Mauricas.
Anot jo, mažėjant klientų skaičiui, maitinimo įstaigos gali gerinti kokybę, investuoti į interjerą ar didinti klientų lojalumą, kad pritrauktų naujus klientus. Tačiau labiausiai tikėtina, kad maitinimo įstaigos mažins porcijas ir taip prastės kokybė, siekiant sutaupyti.