Žiemą, kai už lango šalta ir niūru, geriausias būdas sušilti – paskanauti gardžios, dar garuojančios sriubos. Šis patiekalas suteikia energijos, kuria jaukumo namuose jausmą.
Mėgstate gaminti? Ieškoti naujų receptų? Tokiu atveju, šį straipsnį atsivertėte tikrai ne be reikalo. Dalinamės dviem nuostabaus skonio sriubų receptais.
Lęšių sriuba su rūkyta šonine
Ši, lęšių ir rūkytos šoninės sriuba ne tik šildanti, bet ir labai maistinga. O jau kvapas… Patikėkite, visa šeima subėgs pasižiūrėti, ką gi gardaus gaminate! Nubėkite į parduotuvę, įsigykite reikiamus ingredientus (nepamirškite pasidomėti, kuriems iš jų taikomos akcijos) ir pasigaminkite. Esame tikri, liksite sužavėti sodriu skoniu.
Jums reikės:
200 g lęšių;
150 g rūkytos šoninės;
1 vidutinio dydžio svogūno;
2 morkų;
2 česnako skiltelių;
1 litro daržovių sultinio;
žiupsnelio druskos ir pipirų;
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia, supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais ir pakepinkite ją puode, kol taps traški.
2. Kol šoninė kepa, susmulkinkite svogūną, morkas ir česnaką. Į puodą su šonine įdėkite daržoves, vėl pakepkite keletą minučių.
3. Įpilkite lęšius ir sultinį, virkite apie 30–40 minučių, kol lęšiai suminkštės.
4. Pabaigoje, pagal skonį, įberkite druskos ir pipirų (taip pat galite pagardinti mėgstamomis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais, petražolėmis, baziliku ir pan.).
5. Pilkite į dubenėlius ir ragaukite. Skanaus!
Vištienos ir brokolių sriuba
Ši, vištienos ir brokolių sriuba – ne tik šildanti ir gardi, bet ir lengvai pagaminama. Brokoliai suteikia sriubai gaivumo, o vištiena – sotumo ir švelnumo. Tikrai vertas dėmesio receptas!
Jums reikės:
2 vištienos krūtinėlių;
1 didelio brokolio;
2 vidutinio dydžio morkų;
1 svogūno;
2 česnako skiltelių;
1,5 litro vištienos sultinio;
200 ml grietinėlės;
žiupsnelio druskos ir pipirų;
žiupsnelio šviežių krapų arba petražolių.
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia, užvirinkite vandenį, įdėkite vištieną ir virkite apie 20–25 minutes, kol ji taps minkšta. Išimkite vištieną ir supjaustykite ją mažais gabaliukais.
2.Kol vištiena verda, susmulkinkite svogūną ir česnaką. Juos pakepinkite keptuvėje, kol įgis auksinę spalvą.
3. Į puodą su svogūnais ir česnakais įdėkite susmulkintas morkas ir susmulkintą brokolį. Įpilkite vištienos sultinio ir leiskite virti apie 10–15 minučių, kol daržovės taps minkštos.
4. Kai daržovės išvirs, į sriubą grąžinkite supjaustytą vištieną ir įpilkite grietinėlės. Virkite dar kelias minutes.
5. Pabaigoje, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir krapų / petražolių.
6. Serviruokite ir ragaukite. Skanaus!
Užsak. Nr. 1174