Mieliniai blynai daugumai mūsų primena vaikystę. Skanūs blyneliai su uogiene ar kitais pagardais tiesiog tirpsta burnoje, ir norisi paragauti dar ir dar… Net ir tuomet, jei laikotės dietos, tikrai galite sau leisti bent retkarčiais pasilepinti mieliniais blyneliais, kuriuos paruošti tikrai nebus labai sudėtinga, jei laikysitės žemiau pateiktų patarimų.
Mielinių blynų receptas
Jums reikės:
· 25 g šviežių mielių (arba 8-9 g sausų)
· 3 valg. š. cukraus
· 0,5 l pieno
· 2 kiaušinių
· 1 saujos razinų (jei nemėgstate razinų, jų galite nedėti)
· Žiupsnelio druskos
· Miltų (jų kiekis turi būti toks, kad paruošta tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti?
Sumaišykite mieles su šaukštu cukraus.
Užpilkite šiltu pienu, įdėkite išplaktus kiaušinius, įdėkite 2 valg. š. cukraus.
Viską gerai išmaišykite ir suberkite išbrinkusias razinas.
Maišydami palengva berkite miltus. Nepersistenkite: tešla turi būti grietinės tirštumo.
Dubenį su paruošta tešla uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
Mielinius blynus kepkite įkaitintame aliejuje (dėkite po šaukštą tešlos).
Štai ir viskas, skanaus!
Naudingi patarimai kepantiems mielinius blynus
· Mielinius blynus galite kepti ne tik su razinomis, bet taip pat ir su kitais priedais (arba be jų). Jei norite išsikepti ne tokių saldžių blynelių, dėkite mažiau cukraus, o iškeptus blynelius patiekite su lašiša;
· Jei mėgstate aguonas, mielinius blynus galite pagardinti ir tokiu priedu. Mieliniai blynai bus dar skanesni, jei juos patieksite pabarstę cukraus pudra. Tikrai patiks vaikams! Jei baiminatės, kad su saldžiais priedais patiekti blyneliai bus per saldūs, į tešlą berkite mažiau cukraus;
· Mielinius blynus galite patiekti su natūraliu jogurtu ir uogomis, grietine arba uogiene;
· Jei mielinius blynus kepsite su šviežiomis mielėmis, su cukrumi sumaišytas mieles palikite kilti 15-20 minučių, o užmaišytą tešlą palikite pastovėti maždaug valandą. Atminkite, kad mielinių blynų tešla labai mėgsta laiką, todėl neskubėkite kepti blynelių;
· Mielinių blynų kepimui labiausiai tinka keptuvė storu dugnu (geriausia – ketaus keptuvė), nes kepimo metu karštis turi būti vidutinis arba šiek tiek didesnis už vidutinį (tik tuomet blyneliai spės išsipūsti);
· Mielinių blynų mėgėjai teigia, kad skaniausius blynus pavyksta išsikepti su šviežiomis mielėmis. Nors mielinių blynų kepimas su šviežiomis mielėmis trunka ilgiau, tačiau tikrai verta paaukoti šiek tiek daugiau laiko. 300 g miltų vertėtų skaičiuoti maždaug 20-25 g šviežių mielių;
· Atminkite, kad tešlos konsistencija turėtų priminti riebią grietinę, todėl miltų kiekį dažniausiai tenka skaičiuoti „iš akies“.
Šiandien galime rasti tikrai nemažai mielinių blynų receptų, todėl tikrai išsirinksite tokį, kuris geriausiai pateisintų jūsų lūkesčius. Nebijokite eksperimentuoti, ir tikrai atrasite tokį mielinių blynų receptą, kuris maloniai nustebins ir jus pačius, ir jūsų šeimos narius!
Užsak. nr. 527