Pristatytas pirmasis MICHELIN gido po Lietuvą leidimas.Pasaulinio pripažinimo pelnė ir Ukmergės rajone, Radiškyje, veikiantis restoranas „”Red brick”.
„MICHELIN žaliąja žvaigžde apdovanojami restoranai, pirmaujantys savo tvaria veikla – restoranai, kuriuose kulinarinė patirtis derinama su išskirtiniais ekologiniais įsipareigojimais ir kurie yra įkvėpimo šaltinis tiek aistringiems gurmanams, tiek visai svetingumo industrijai.
Už valandos kelio į šiaurę nuo sostinės, Radiškyje, įsikūręs „Farmers’ Circle“ – nuostabus atokus 700 hektarų ploto veikiantis ūkis, o jo centre – nuostabiai restauruotas senovinis tvartas, kuriame dabar įsikūręs restoranas „Red Brick“. Natūralu, kad didžioji dalis produktų yra iš paties ūkio, o likusi dalis – iš netoliese esančių ūkių. Virtuvės šefo Arnoro Ingi Bjarkasono degustacinis meniu yra modernus ir itin sezoniškas, visiškai atitinkantis tvarumo principą; po elegantiškų užkandžių patiekiami Atlanto menkė su vištienos padažu, vėliau – mėtos, šaltalankiai ir morkos – visa tai pakerės skonio receptorius. Patiekalus pristato draugiška komanda, kartais – patys virėjai, o kad galėtumėte visiškai pasimėgauti nakvyne, yra jaukūs miegamieji. MICHELIN inspektoriai nustatė, kad tai buvo labai malonus valgymas nuo pradžios iki pabaigos, kurį sustiprino bendravimas su virėjais“, – rašoma pranešime spaudai.
Iš Anykščių rajono neįvertintas nei vienas veikiantis restoranas.
Galėtų Michelin ketvertą vasarinių padangų apdovanoti morkoms iš gretimo kaimo atsivežti
O ,,Mitai” ir ,,Pirmas daigas”?
nieko nebereiskia vakaru europoje ,tai aborigenams bando ipirsti kaip kazka nerealaus
Aborigene, tu bent pasidžiaugtum. Kas per atsilupėlis… Ką pats at pati esi sukūręs?
Teisingai, visą šūdą kiša.
Šaunolia
Dar vienas spjūvis „KURORTUI” 😀
Tai kad Anykščiai taip įklimpo į „karališkąjį kurortą”, kaip girtas žioplys į šviežią karvės „tortą”… 🙂 🙂
Pritariu Antose! 145 procentais!
Štai tau ir kurortas. Jazzu tokį restoraną atidavė, o nauda rajonui kokia