Gausus reguliarus pieno vartojimas mažina riziką susirgti antrojo tipo diabetu. Pienas – svarbus kalcio ir vitamino D šaltinis – sumažina riziką susirgti diabetu beveik 15 procentų, praneša naujienų agentūra AMI-TASS. Apie tai kalbama mokslininkų iš Taftso universiteto tyrime.
Tirdami pieno produktų savybes, biologai nustatė, kad didelės vitamino D dozės derinimas su kalciu (suvartojant po 3-5 stiklines pieno kasdien) labai padidina tikimybę išvengti diabeto, ypač tarp tų žmonių, kuriems susirgti diabetu didžiausias pavojus. Šios maistinės savybės veikia insulino, kurio dėka mažėja gliukozės kraujyje koncentracija, gamybą ir panaudojimą.
Viena iš paprasčiausių profilaktinių priemonių – papildyti savo reguliarią mitybą keletu puodelių pieno, teigia gydytojai.