UAB „Jara“ konditerijos cechas jau ne pirmus metus anykštėnus vilioja gardžiu ką tik iškeptų pyragų, bandelių ir tortų kvapu. Įsikūręs pačiame Anykščių centre esančiame name, cechas pasiekė įspūdingus rezultatus. Šiuo metu UAB „Jara“ konditerijos cechas per mėnesį iškepa po 6 tonas pyragų ir po 12 tūkstančių kepinių vienetų. „Kiekvienam anykštėnui po vieną“, – juokavo UAB „Jara“ direktoriaus pavaduotojas komercijai Vladas Gindrėnas. UAB „Jara“ konditerijos cechas jau ne pirmus metus anykštėnus vilioja gardžiu ką tik iškeptų pyragų, bandelių ir tortų kvapu. Įsikūręs pačiame Anykščių centre esančiame name, cechas pasiekė įspūdingus rezultatus. Šiuo metu UAB „Jara“ konditerijos cechas per mėnesį iškepa po 6 tonas pyragų ir po 12 tūkstančių kepinių vienetų. „Kiekvienam anykštėnui po vieną“, – juokavo UAB „Jara“ direktoriaus pavaduotojas komercijai Vladas Gindrėnas.
Pasak jo, net ir krizės sąlygomis konditerijos cechas nemažina apimčių. „Kartais vos spėjame suktis, žmonės dirba 2, o kartais ir 3 pamainom. Pranešama, kad vartojimas sumažėjo, apyvarta krito net iki 30 procentų, o mūsų apyvarta stabili“, – pasakojo V. Gindrėnas. Jis sakė, kad jų konditerijos cecho pagrindinis turtas yra ne technologijos, ne receptūros, o žmonės. „Niekur nėra stebuklų, viskas priklauso nuo žmonių, jie – pagrindinis turtas, tarybiniais laikais duonos receptūra buvo vienoda, tačiau kaip skirdavosi įvairių kepyklų produkcija. Kodėl? Todėl, kad viskas priklauso nuo kepėjo. Mums pavyko surinkti gerus konditerius, kurie ir toliau ieško receptų, kuria“, – sakė V. Gindrėnas.
UAB „Jara“ kepti tortai, pyragai, sausainiai yra tapę tarsi anykštėnų vizitine kortele – jais vaišina svečius, o ir patys kur nors vykdami jų vežasi.
Žalialapis
...