Rugsėjo 23-iosios vakarą „Gero skonio“ klubas savo svečius pakvietė į Anykščius – į viešbučio „SPA VILNIUS Anykščiai“ restoraną „Miške“. Specialiai šiam vakarui restorano virtuvės šefas Matas Žiliukas paruošė išskirtinę degustacinę vakarienę, pagardintą šalia ošiančio legendinio Anykščių šilelio, taip pat sodo ir daržo gėrybėmis.
Vakaro svečių laukė nemažai staigmenų. Ypač visus įtraukė„Gero skonio“ viktorina, leidusi pasitikrinti ir pagilinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias. Tokius vakarus jau kone du dešimtmečius organizuoja „Gero skonio“ klubo renginių iniciatorius – žurnalas „Geras skonis“. Kaip teigia šio žurnalo vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė, rašant apie maistą, gėrimus, vartojimo kultūrą, nenorėta likti vien teoretikų arena – siekta kartu ragauti, diskutuoti, mėgautis maistu, kaskart aplankant vis kitą Lietuvos restoraną ir skanaujant geriausių virtuvės šefų paruoštus patiekalus. „Gero skonio“ svečiai pernai metais taip pat rinkosi vakarienės „SPA VILNIUS Anykščiai“ restorane „Miške”.Naujasis restorano pavadinimas asocijuojasi su vieta, kur jis įsikūręs, – legendiniu Anykščių šileliu. Į restorano meniu stengtasi įtraukti kažką natūralaus, tiesiai iš miško: čia patiekiama eglių majonezo, pušų aliejaus, šermukšnių, šaltalankių, bruknių, spanguolių, įvairių grybų. Restorano virtuvės šefas Matas Žiliukas, specialiai šiam vakarui paruošęs degustacinę vakarienę, suteikė galimybę „Gero skonio“ klubo svečiams pasimėgauti meniu, praturtintu Anykščių šilelio bei sodų ir daržų gėrybėmis. Renginio pradžioje susirinkusieji ragavo burokėlių duonos su žąsų kepenėlėmis, kriauše ir rabarbarais. Vėliau skanautas vynuoginių pomidorų confit su plėšytu buratos sūriu, ,,alyvuogių žeme“ ir balzamiko ikrais. Lietuviams tokie įprasti burokėliai naujai „suskambėjo“ ragaujant salotų lapelius su rūkyta antienos krūtinėle ir kepintų burokėlių kremu bei burokėlių pudra. Karštajam patiekalui pateikta žemoje temperatūroje ruošta brandinta jautienos išpjova (55 ˚C), pagardinta kankorėžių aliejumi ir patiekta su bulvių gratenu, ,,karališkuoju trimitu“ bei kaštainiais. Desertui mėgautasi šaltalankių ledais su rūkytos duonos traškučiu. Prie šių ypatingų patiekalų patiektas ispaniškas prieš du dešimtmečius Valensijoje įkurtos vyninės „Vinedos@Bodegas Vegalfaro“, atstovaujamos įmonės „MagazinLT“, parinktas vynas. Vakaro metu vynus pristatė Mindaugas Juknelis. Maisto ir vyno derinimui „Gero skonio“ klubo renginiuose skiriamas ypatingas dėmesys. Vakaro svečiai kaskart kviečiami rinkti jiems labiausiai patikusį patiekalo ir prie jo patiekto vyno derinį, balsuodami svetainėje www.skonis.lt. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė. Į degustacinę vakarienę galėjo patekti ne tik klubo ,,Geras skonis” svečiai, tuo metu SPA ,,Vilnius Anykščiai” viešėję žmonės, bet ir anykštėnai, nepagailėję 25 eurų už 5 patiekalų ir 5 vynų degustaciją. Vienos Anykščių bendrovės vadovas į renginį savo darbuotojus atvežė mikroautobusiuku.
-ANYKŠTA