Šeštadienį siauruku iš Anykščių atvykę į Troškūnų geležinkelio stotį 85 turistai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Anykščių pirmieji degustavo naują AB „Anykščių vynas“ produktą natūralų pusiau sausą aronijos uogų vyną „Voruta“.
Šeštadienį siauruku iš Anykščių atvykę į Troškūnų geležinkelio stotį 85 turistai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Anykščių pirmieji degustavo naują AB „Anykščių vynas” produktą natūralų pusiau sausą aronijos uogų vyną „Voruta”.
Aronijos natūralus vynas gaminamas tik iš Anykščių rajone auginamų aronijos uogų, kurias vyno gamyklai tiekia ūkininkai Balys Butkus, Kęstutis Strazdas, Aloyzas Pečiukėnas, Vilius Juodelis, Vytautas Samanas bei AB „Ažuožerių sodai” bei ŽŪB „Anykščių vaismedžiai”.
Aronijos vynas gaminamas pagal klasikinę vynų gamybos technologiją, brandinamas statinėse su ąžuolu, o aronijų uogų išskiriama taninų gausa suteikia vynui ypatingą skonį, nepakartojamą spalvą.
Aronijų vynas brandinamas 6 mėnesius ir išsiskiria lengvu, tačiau išraiškingu aromatu, turtingu skoniu. Šis vynas tinka su sodriais jautienos, laukinės paukštienos patiekalais. Rekomenduojama patiekimo temperatūra 16- 18 laipsnių. Aronijos natūralaus pusiau sauso vyno stiprumas 10 laipsnių, susidaręs natūralios fermentacijos metu.
Turistai taip pat mėgavosi natūraliu pusiau saldžiu juodųjų serbentų vynu „Voruta”, kuris 2010 metais pripažintas Lietuvos tautiniu paveldu, o 2007 metais konkurse „Lietuvos metų gaminys” įvertintas aukso medaliu.
148303 910323If I must say something, then absolutely nothing will stop the chatter within 660135