Anykščių Tilto gatvės komplekse esantis pastatas, skirtas restoranui, vis dar nesulaukia savininko. Savivaldybei paskelbus konkursą, jame dalyvavo tik vienas pretendentas, kuris, atėjus laikui pasirašyti nuomos sutartį, persigalvojo: motyvavo tuo, jog 5 eurų už kvadratinį metrą nuomos kaina yra per didelė. Šiuo metu laukiama, kol bus skelbiamas naujas konkursas.
Klausiame anykštėnų verslininkų: ar Anykščiams reikalingas „valdiškas“ restoranas? Ar tai nėra konkurencija su privačiu verslu? Ar verta savivaldybėms imtis verslo projektų?
Algirdas ŠIMKUS, kavinės „Erdvė“ savininkas:
„Viskas labai stipriai vėluoja – jau seniai jis turėjo būti išnuomotas. Kas nuomoja, turbūt nieko apie verslą nesupranta. Juk dabar – pats darbo sezonas. Du mėnesius padirbs ir vėl viskas sustos. Pagal mane, ten ir patalpos per mažos. Kavinei reikalinga gera salė, o jei pridaroma mažų patalpėlių, tai kavinei naudos neduoda, tik už plotą reikia mokėti. Nuomos kaina, kaip Anykščiams, nėra didelė – juk ten nauji pastatai. Atvirkščiai, ji galėtų būti ir didesnė.
Valstybės įstaigos mėgsta mums daryti konkurenciją iš visų pusių. Jie padaro viską, kad mes bankrutuotume. Štai ir „proftechninėje“ padarė valgyklą… Mums visiems blogai, kai ten už du eurus maitina, valstybei kompensuojant. O mes turime patys uždirbti, žmones išlaikyti ir dar atlyginimus kelti.“
Versle reikia turėti ne tik pinygų, bet ir proto bei fantazijos.
Šimkams kaip visada maža.Pati blogiausia kavinė mieste.Maistas prastas aptarnavimas irgi ne stebuklai.O nori kad būtų daug klientų.Kaip dirbate taip ir turite.
Mokėkit atlyginimus ir bus darbuotojų, o dabar ir jos piktos, ir jūs nepatenkinti kad žmonės jūs aplenkia, kodėl kitos kavinės pilnos, koks vadovas toks ir kolektyvas
Ta profkės valgykla visada veikė:) ponui verslininkui bijanciam mokyklos moksleivių konkurencijos 🙂
Toks pasisakymas prieštsrauja mero patarėjos, kuruojančios investicijų ir bendradarbiavimo su verslinkais veiklos sritį politikai.
Darykite išvadas, kas kč verčia ir kur…