Lauko kavinė šiltuoju metų laiku tampa būtinybe verslui, nes, padidėjus klientų skaičiui, lauko staliukai išplečia užeigos plotą ir apyvartą be didesnių investicijų. Verslininkai teigia, kad lauko kavinių sezoną Lietuvoje galėtų pradėti anksčiau nei gegužę, tačiau tam trukdo kliūtys.
„Visuotinė problema, kad ribojimų yra daug, o interpretuoti verslui leidžiama mažai. Pavyzdžiui, nurodoma, kad lauko kavinėse turi būti skėčių, bet jei jos būtų uždaros, tokios, kokios yra gerokai šiltesniuose kraštuose – Ispanijoje, Prancūzijoje ar Italijoje, dirbti būtų galima gerokai ilgiau. Tačiau jei tvirtinama stacionari konstrukcija, ji jau laikoma statiniu“, – teigia Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas Gediminas Balnis.
Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Rūta Matonienė sako, kad uždaros kavinės jau yra laikinas statinys, o ne sezoninės kavinės, tad joms galioja kiti įstatymų reikalavimai.